دسته : علوم سیاسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 16 KB
تعداد صفحات : 11
بازدیدها : 212
برچسبها : روابط بین کشورها اصول روابط روابط بین الملل
مبلغ : 2500 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی اصول اساسی حاکم بر روابط بین کشورها
در این مقاله اصول: عدم مداخله در امور داخلی یا خارجی کشورها، احترام به حقوق بشر، همکاری بین المللی، حسن نیت که بر روابط بین کشورها حاکم هستند بررسی شده و سپس خصوصیات این اصول و وابستگی اصولی آنها به یکدیگر ذکر شده است و در انتهای مقاله نیز نتیجه گیری بیان شده است.
بخشهایی از متن مقاله
این اصل از اصول الگوی وستفالیایی است که هدف آن همراه با اصل برابری مطلق، تضمین احترام به حق حاکمیت تمام کشورهای عضو جامعه جهانی است. اما این اصل قدیمی، با تکامل روابط بین المللی، افزایش بیش از حد ارتباط بین کشورها و گسترش قابل ملاحظه سازمانهای بین المللی، اهمیت تازه ای از جهت حفظ حق حاکمیت ملی پیدا کرده، به نحوی که می توان آن را به عنوان نقطه اتکای بین حاکمیت ملی و همکاری جهانی و نوعی دریچه اطمینان فرض نمود که توسعه همکاری ها را در جامعه جهانی میسر می سازد بدون آنکه در قبال آن به استقلال کشورها آسیب برساند. ...
اصول پیش گفته دارای یک سری خصوصیات مشترک می باشند:
اولاً، بغیر از اصل برابری مطلق کشورها مخاطب سایر اصول فقط کشورها نیستند، بلکه سایر تابعان بین المللی نیز هستند: ملتهای تحت رهبری نهضتهای آزادی بخش، سازمانهای بین المللی.
ثانیاً، تقریبا تمام اصول (بغیر از اصل همکاری و اصل حسن نیت) به مقوله قواعد آمره تعلق دارند، یعنی اصول و قواعدی که توسط کل جامعه جهانی، به عنوان الگوهای پذیرفته شده ای که تخطی از آنها مجاز نیست، پذیرفته شده است. و هر معاهده ای که برخلاف آنها باشد باطل و بی اثر می باشد.
ثالثاً، بعضی از این اصول انعکاس از الگوی کلاسیک جامعه جهانی هستند، یعنی ساختار سنتی بنا شده بر پایه برابری کشورها، همراه با گرایش فرد گرایانه بسیار شدید مانند برابری مطلق، منع مداخله در امور داخلی و اصل حسن نیت. در حالی که اصولی نظیر حق ملتها در تعیین سرنوشت خود، منع توسل به زور، حل مسالمت آمیز اختلافات فی ما بین، احترام به حقوق بشر و همکاری بین کشورها اصولی ملهم از الگوی مابعد وستفالیایی می باشند. متن مقاله ادامه دارد. ...
خرید و دانلود آنی فایل