پایان نامه اعتبار و نرم یابی پرسشنامه مدیریت زمان در مدیران دولتی

پایان نامه اعتبار و نرم یابی پرسشنامه مدیریت زمان در مدیران دولتی پایان نامه اعتبار و نرم یابی پرسشنامه مدیریت زمان در مدیران دولتی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 237 KB

تعداد صفحات : 112

بازدیدها : 270

برچسبها : مدیریت زمان دانلود پایان نامه

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی عملی بودن، اعتبار، روایی و نرم یابی پرسشنامه مدیریت زمان در بین مدیران و معاونان دستگاه های دولتی واقع در تهران

چکیده تحقیق: این پایان نامه با هدف بررسی عملی بودن، اعتبار، روایی و نرم یابی پرسشنامه مدیریت زمان در گروه نمونه ای با حجم 400 نفر از مدیران 9 دستگاه دولتی واقع در تهران به روش نمونه برداری غیر تصادفی (نمونه در دسترس) انتخاب و پرسشنامه مدیریت زمان بر روی آنها اجرا گردید.

ابزار تحقیق، مجموعه 32 سؤالی مدیریت زمان (TMQ) بوده و هر سوال بر پایه طیف لیکرت چهار گزینه ای درجه بندی شده است. پس از اجرای آن روی یک نمونه 50 نفری و بررسی و تأئید صاحبنظران، شواهد وابسته به روایی محتوایی سیاهه به دست آمد و اجرای آن در سطح وسیع تر ممکن گردید. آلفای کرونباخ، پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها، ضریب اعتبار 774/0 را نشان داد. هیچکدام از سوال ها از مجموعه 32 سؤالی حذف نشده است. برای بررسی روایی سازه و پاسخ به این پرسش که مقیاس مدیریت زمان چند عاملی است؟ ، از روش تحلیل مؤلفه های اصلی استفاده شد. مقدار کفایت نمونه برداری (KMO) برابر با 772/0 و معنادار بودن مشخصه کرویت بارتلت حاکی از وجود شرایط مناسب جهت اجرای تحلیل عاملی بوده است. نتایج تحلیل عاملی با چرخش واریماکس منجر به استخراج 5 عامل شد که بر روی هم 4/36 درصد واریانس کل را تبیین می کند. این عوامل عبارتند از: 1) نظم دهی و عمل به موقع، 2) رعایت تعادل و توازن، 3) توجه بر ساعت و زمان، 4) کنترل و نظارت و 5) ساماندهی. در نهایت به منظور تعبیر و تفسیر نمره های مدیریت زمان مدیران مورد مطالعه دو نوع نرم درصدی و مقوله ای تهیه گردیده است.

تحقیق بررسی عملی بودن، اعتبار، روایی و نرم یابی پرسشنامه مدیریت زمان (TMQ) در بین مدیران و معاونان دستگاه های دولتی شهر تهران

بخشهایی کوتاه از متون پایان نامه

مقدمه

سالهاست که شرکت ها به این نکته پی برده اند برای موفقیت در کارشان چقدر حیاتی است که دو منبع کلیدی یعنی سرمایه و نیروی کار را درست اداره کنند. امروزه سومین منبع که ضرورت آن از دوتای دیگر کمتر نیست به این فهرست نیز اضافه شده است که همان زمان است. پژوهش ده ساله در مورد بسیاری از شرکت ها مشخص کرده است که مدیریت زمان یکی از مؤلفه های کلیدی در موفقیت مشترک است. آنها دریافته اند که زمان از هزینه ها، میزان فروش، میزان تولید یا بهبود محصول مهمتر است؛ زمان تقریبا بر تمام جنبه های تجارت، از تحویل تا تحقیق و رشد، از شکست دادن رقبا تا پاسخگویی به نیازهای مشتری، اثر می گذارد.

هدف علم مدیریت، جستجوی روش های دستیابی مؤثر به اهداف در زمان کوتاهتر با هزینه کمتر است. با توجه به جایگاه انسان در علم مدیریت، این روش ها متأثر از فرهنگ ملی است، که سازمان در فضای آن فعالیت می کند. یکی از شاخص ها و معیارهایی که می توان با آن در مورد ماهیت فرهنگ یک اجتماع یا سازمان قضاوت کرد، مفهوم زمان است، زیرا استفاده از زمان به عنوان یک منبع شاخص، برای کارآمدی مدیریت یک ملت یا افراد سازمان است.

دیدگاه های مدیریت زمان

مدیریت زمان آن دسته از توانائی ها و مهارت هایی است که به کنترل بهینه زمان توسط فرد منجر می شود. مدیریت زمان بیش از اداره فعالیت ها در طول زمان است، مدیریت زمان، مدیریت خود است. مدیریت خود درست مانند مدیریت چیزهای دیگر است. مدیریت زمان شامل مهارت های برنامه ریزی، سازماندهی، اجرا و کنترل است.

بورن می گوید، اهمیت مدیریت زمان برای مدیران روز به روز افزایش می یابد. زیرا آنان دریافته اند که زمان یکی از مسائل بسیار مهم برای سازمان است. او پیشنهاداتی در زمینه بهبود مدیریت زمان مطرح کرده است که عبارتند از: تعیین اهداف، تحلیل زمان موجود، تفویض مسئولیت به دیگران، سازماندهی آنچه که غیر قابل اجتناب است.

مدیریت زمان بیش از اداره فعالیت ها در طول زمان است، آن به معنی استفاده مؤثر از منابع و راهنما برای رسیدن مؤثر به اهداف است. طبقه بندی فرنر به صورت کاملاً مجزا ولی مرتبط به شرح زیر است:

1- تعهد، 2- تجزیه و تحلیل، 3- برنامه ریزی، 4- پیگیری و تحلیل مجدد

نقش مدیریت زمان بر فشار عصبی ناشی از کار مدیران و کارکنان

در سال های اخیر پیرامون کنترل اضطراب به ویژه در محیط کار و تأثیر آن بر بازدهی تولید و تجارت تحقیقات زیادی صورت گرفته است. مدیران اجرایی با پی بردن به اهمیت فشارهای روانی اقدامات جدی و پرهزینه ای را در خصوص پیشگیری و درمان این مورد انجام دادند، چرا که اضطراب ها عامل مستقیم بیشترین عوارض جسمانی از قبیل سکته قلبی و مغزی هستند و موجب آسیب سازمان و از دست دادن مدیران تازه کاری می شود که در آینده روی آنها حساب کرده بودند؛ با تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیدند که درصد عظیمی از این فشارها به علت کمبود وقت است. با توجه به تکنیک های مدیریت زمان می توان تا حد زیادی در وقت صرفه جویی نمود. به همین جهت توجه خاصی به مدیریت زمان مبذول می دارند چرا که این فن می تواند در تمام ابعاد زندگی تعالی ایجاد کند. به عقیده مکنزی، مدیریت زمان باعث کاهش فشارهای عصبی و افزایش بازدهی افراد می گردد. با آموختن مدیریت زمان می توان به اهداف نائل شد و بین زندگی شغلی و شخصی تعادل برقرار نمود.

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول: مقدمه پژوهش

مقدمه

بیان مسأله پژوهش

اهمیت پژوهش

اهداف پژوهش

پرسش های پژوهش

تعریف و مفاهیم و اصطلاحات

فصل دوم: پیشینه پژوهش

مقدمه

ریشه و منشأ نظری مدیریت زمان

تئوری های متداول مدیریت زمان

چهار حوزه مهم از دیدگاه مکنزی

فرایند هدفگذاری

چهار اصل مهم مدیریت زمان از دیدگاه لوئیس دیوید

دیدگاه های مدیریت زمان

نقش مدیریت زمان بر فشار عصبی ناشی از کار مدیران و کارکنان

عومل مؤثر بر مدیریت زمان

برخی از اصول مدیریت زمان

دیدگاه دراکر

دیدگاه سنگه

پژوهش های انجام شده در خصوص مدیریت زمان

استانداردسازی آزمون های روانی - تربیتی

مسأله رواسازی ابزار پژوهش

منطق اساسی روش های تحلیل عاملی

روش های مختلف تحلیل عاملی

چرخش عامل ها

فصل سوم: روش پژوهش

جامعه آماری و گروه نمونه مورد مطالعه

ابزار پژوهش

طرح پژوهشی و شیوه های بررسی آماری پژوهش

روش گردآوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: یافته های پژوهش

توصیف داده ها

مشخصه های آماری و برآورد ضریب اعتبار پرسشنامه مدیریت زمان

تحلیل عاملی مواد پرسشنامه

عامل های استخراج شده از مرحله اول تحلیل عاملی

راه حل پایانی (چرخش یافته )

مشخصه های نمره های مدیریت زمان گروه نمونه مورد مطالعه

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

خلاصه

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادهای پژوهش

منابع

منابع فارسی

منابع انگلیسی

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید