مقاله خشونت در خانواده

مقاله خشونت در خانواده مقاله خشونت در خانواده

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 207 KB

تعداد صفحات : 54

بازدیدها : 367

برچسبها : خشونت در خانواده خشونت خانگی خشونت خانوادگی

مبلغ : 5400 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی خشونت در خانواده

معرفی مقاله تحقیقاتی بررسی خشونت در خانواده

اصطلاح خانواده را می توان در معنای مجموع اسلاف، اخلاف و خویشان جانبی و والدین متعلق به یک دودمان و یا جمع زوجین، و فرزندان آنان که اولین سلول و یا واحد حیات طبیعیاجتماعی را تشکیل می دهند، به کار برد.

خانواده نمادی اجتماعی است. چون همانند آینه ای عناصر اصلی جامعه را در خود دارد و انعکاسی ا ز نابسامانی های اجتماعی است. گذشته از این، خانواده از اهم عوامل موثر بر جامعه است. هرگز هیچ جامعه ای نمی تواند به سلامت رسد مگر آن که از خانواده هایی سالم برخوردار باشد.

به زعم مک آیور در هر جامعه ی انسانی، پنج صفت ویژه اساسی برای خانواده قابل تمیز است :

1. رابطه زناشویی

2. نوعی قرارداد زوجیت که موجبات استقرار و داوم رابطه زناشویی را فراهم سازد.

3. نظامی جهت مشخص ساختن تعلق افراد از نظر اسمی که متضمن وجود دوجهی در شمارش اخلاق نیز هست (نظیر پدر تباری و مادر تباری)

4. منابع مشترک اقتصادی که به طور اخص به تأمین نیازهای غذایی و آموزشی فرزندان اختصاص می یابد.

5. یک محل اقامت، یک کانون یا اشیایی مشترک

اثر خشونت در خانواده

رفتار پرخاشگرانه را خشونت و کلام پرخاشگرانه را پرخاشگری گویند. اِعمال خشونت به دو شیوه جسمانی و کلامی است و علت و هدف هر دو، یک موضوع است. یکی از موضوعاتی که آسیبهای بسیار جدی به ارتباط میان زوجین وارد می کند، خشونت است. ممکن است بتوانید با سعی بسیار، همسرتان را برای خشونتی که نسبت به شما داشته، ببخشید؛ ولی فراموش کردن آن، به ویژه اگر تکرار شود بسیار مشکل و حتی غیر ممکن است.

خشونت، رفتاری است که در آن، یک نفر با عمل یا کلام به فرد دیگری حمله می کند و او را مورد آزار و اذیت جسمانی یا روانی قرار می دهد. آنچه درانجام خشونت بسیار آزار دهنده می باشد، تحقیری است که نسبت به فرد مقابل صورت می گیرد. افرادی که از خشونت استفاده می کنند، همواره خود را محق می دانند و اعتقاد دارند فرد مقابل با رفتاری که داشته، آنها را وادار به خشونت کرده است. ...

علل روانشناختی اعمال خشونت در خانواده دیدگاه کارشناسان

تحقیقات نشان داده است که در جوامع بدوی یا در جوامعی که قوانین عرفی آن حول محور زور مستقر شده و منطق در آن کاربرد کمتری دارد، تنبیه سخت ترین و کم هزینه ترین و در عین حال هم بدترین واکنش موجود است خشونت و تنبیه در خانواده گاهی تبلور ترس و دلهره است زیرا فرزندانی که از کودکی فقط آموخته اند که به همه درخواستهای موجود پاسخ آری بدهند و اگر نه بگویند در معرض تنبیه قرار می گیرند، در بزرگسالی احتمال آنکه هرگاه نه می شنوند، از ابزار خشونت استفاده کنند بیشتر است، همانطور که فرزندان خانواده های پدرسالار، غالبا یا خشونت گرا هستند و یا از افسردگی رنج می برند اگر می خواهیم جهانی صلح آمیز داشته باشیم باید در قدم نخست، با روش های خشونت آمیز در خانواده مبارزه کنیم، زیرا امروزه متداولترین خشونت موجود در سطح جوامع انسانی، خشونت در خانواده است.

پدیده خشونت خانگی در کشور ما در قیاس با پاره ای از کشورها کمتر رخ می دهد اما به هر حال واقعیت تلخی است که وجود دارد و عواملی نظیر بی پناهی اعضای آزار دیده، ترس و شرم اعضای خانواده در بیان آزار، کاستی های قانونی، بی توجهی نهادهای حمایتی و هزاران عامل دیگر در گسترش این امر دخیل است. این امر ضروری به نظر می رسد که با یک عزم ملی، علل گرایش به خشونت توسط کارشناسان بررسی شده و روشهای درمانی متناسب با آن به افکار عمومی ارائه شود در این خصوص یک فوق تخصص روانکاوی با بررسی علل روانشناختی گرایش به خشونت اظهار داشت: گاهی خشونت توسط فرهنگ، تایید و یا تشویق می شود و حتی توسط خانواده به رسمیت شناخته شده و یک رفتار نرمال تلقی می شود. ...

فهرست مطالب:

مفهوم خانواده وخانوار

ویژگی خانواده

روابط بین هموندهای خانواده

نقش خانواده و اهمیت آن

کارکردهای خانواده

سازمان خانواده

طبقه بندی خانواده

جامعه شناسی وآسیب شناسی خانواده های نابسامان

خانواده های نابسامان از بعد عاطفی

1-اثر خشونت در خانواده

2-روانشناسی(همسر آزاری)

3-علل روانشناسی اعمال خشونت در خانواده از دیدگاه کارشناسان

4-خشونت های روانی شایعترین خشونت علیه زنان

5-همسر کشی؛ تبلور خشونت پنهان خانگی

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید